Postin API rajapinnat

Integroidu helposti päivityspalveluihimme ja saat automaattisesti ajantasaiset osoite- ja kuluttaja-asiakastiedot sinne missä niitä tarvitset.

Osoitteentarkistuksella tarkistat osoitteita ja Asiakastietojen tarkistuksella henkilön nimi- ja osoitetietoja. Näillä peruspalveluilla helpotat rutiinejasi ja varmistat kustannustehokkaat asiakaspalveluprosessit. Verkkopalveluissa hyödyllinen Maksajan tietojen tarkistus auttaa ehkäisemään petostapauksia. Asiakasrekisteritarkistuksen kertoo löytyykö henkilö jo asiakasrekisteristäsi, jolloin vältyt dublikaateilta ja voit palvella asiakasta paremmin.

Kaikissa API rajapintapalveluissa datalähteenä käytetään Postin osoitetietojärjestelmää, joka kattaa kaikki Suomen postiosoitteet sekä Suomen postinsaajat. Näitä palveluita et saa muualta!

Päivitä ja tarkista osoite- ja asiakastietoja Postin datalla

  • Osoitteen tarkistus
  • Asiakastietojen tarkistus
  • Maksajan tietojen tarkistus
  • Asiakasrekisterin tarkistus

Haluatko ottaa Postin rajapinnat käyttöösi?

Tutustu rajapintoihin ja löydä sinulle sopiva ratkaisu

Osoitteen tarkistus

Palvelun avulla voidaan tarkistaa osoitteen olemassaoloa ja kirjoitusasua sekä korjata osoitteessa olevia virheitä. Palvelu palauttaa myös Postin osoitetta yksilöivän tunnisteen, eli osoiteperhe-ID:n, jonka avulla voidaan havaita saman osoitteen eri kieliversiot ja synonyymiosoitteet.

Asiakastietojen tarkistus

Palvelun avulla voidaan tarkistaa ja korjata kuluttaja-asiakkaan tietoja henkilön nimellä ja osoitteella. Palvelu palauttaa tiedon henkilön alaikäisyydestä, kuolemasta sekä asuuko hän postinsaajarekisterin perusteella kyseisessä osoitteessa. Jos asiakkaan osoite tai nimi on vanhentunut, palvelu palauttaa voimassaolevan nimi- ja osoitetiedon. Palvelu palauttaa myös henkilöä yksilöivän tunnisteen (OTS-ID) sekä osoitteen tunnisteen (osoiteperhe-ID) joiden avulla voidaan tunnistaa samassa osoitteessa asuvat henkilöt ja ehkäistä duplikaattien syntymistä.

Maksajan tietojen tarkistus

Palvelun avulla voidaan tarkistaa täsmäävätkö henkilön nimi, osoite ja henkilötunnus keskenään. Palvelua voidaan käyttää vaikkapa petostapausten estämiseen. Kuten esimerkiksi tilanteessa, jossa yritetään ostaa toisen henkilön lukuun syöttämällä väärä henkilötunnus. Palvelu palauttaa halutessasi tunnistetulle henkilölle kuolintiedon.

Asiakasrekisteritarkistus

Palvelu toimii yhdessä Postin jatkuvan päivityspalvelun kanssa. Palvelu tarkistaa onko henkilö jo asiakasrekisterissäsi. Jos henkilö löytyy jo Postin päivityspalvelun asiakasrekisteristäsi, palvelu palauttaa asiakasnumeron tai -numerot. Palvelua voi käyttää esimerkiksi ehkäisemään duplikaattien muodostumisen asiakasrekisteriin useammalla eri asiakasnumerolla.

Näin saat API rajapinnan käyttöösi

1

Tutustu dokumentaatioon ja tuote-ehtoihin

Sopiiko tuote tarkoituksiisi ja herääkö teknisestä toteutuksetsa kysymyksiä.

2

Tarvitset Postin asiakkuuden sekä konetilitunnuksen

Jos olet uusi asiakas, rekisteröidy Postin asiakkaaksi tai pyydä yhteydenottoa lomakkeella. Jos olet jo asiakas, voit ottaa yhteyttä Postin yhteyshenkilöösi. Kun asiakkuus on kunnossa, voimme luoda sinulle konetilitunnuksen.

3

Testataan rajapinnan toimivuus ja käyttö voi alkaa